99 POSSE + MODENA CITY RAMBLERS

99 POSSE

99 Posse is een Italiaanse hip hop/reggae groep uit Napels. Ze maken muziek in het Italiaans en in een lokaal Napels dialect. De meeste nummers van 99 Posse gaan over politieke en sociale zaken, en de groepsleden zijn linkse acitivisten. Al de albums van de groep werden uitgebracht met een prezzo politico ("politieke prijs"): elke CD kreeg een sticker waarop stond "Betaal niet meer dan...." Voor 99 Posse betekent dit het omzetten in praktijk van hun kijk op en hun relatie met de markt. De groep werd zeer populair in Italië door hun politieke nummers en hun progressieve kijk op politieke zaken. 

Bekijk videoBekijk video
7575

Modena City Ramblers

De Modena City Ramblers zijn een muziekgroep uit Italië die vooral in folk en aanverwante stijlen actief is. De groep werd opgericht in 1991, en bracht ondertussen verschillende populaire albums uit. De groep is vooral actief in Italië, maar waagt zich ook wel eens in het buitenland, zo reeds in (onder andere) Bolivia, Zwitserland, Spanje en Nederland.

De muziek, die ze zelf (met een knipoog naar een LP van The Clash) als 'combat folk' omschrijven, is bijwijlen erg militant van signatuur. MCR staat niet voor niets bekend als een links-georiënteerde formatie, die in Italië een belangrijke rol speelde in het brede volksprotest tegen Silvio Berlusconi. In navolging van hun pacifistisch geïnspireerde grondgedachte stonden de Modena City Ramblers ten tijde van het begin van de Tweede Golfoorlog ook muzikaal op tegen Amerikaans president George W. Bush, in hun goed ontvangen album Viva la vida, muera la muerte.

Bekijk videoBekijk video
7578

Tringle Loop Machine

Het is zeer moeilijk om de magnificiente, ruwe, gelukkige, schandalige, grappige mix van reggae en rock van het duo van Tringle Loop Machine in woorden te zetten. Ontstaan als puur amusement werd het spel een stralende draaimolen, met vrije meningsuiting van twee jongens, springend in de straten van Brussel en niets te verliezen. Van Napoli naar Brussel, strikt beïnvloed door Lee "Scratch" Perry en Maradona, een mix van zware bas, van reggae tot breakbeat

 

7480