All Eyes On Hip Hop ft. Apollo Brown, Ras Kass, Big Pooh, Afu-Ra

Apollo Brown

Apollo Brown is niet te vergelijken met de meeste hiphop producenten. Geboren in Michigan in een biraciale familie waren zijn vroege invloeden eerder te vinden bij Jouney and The Carpenters dan bij de urban stijlen die zijn collega's hebben geïnspireerd. Dit betekent echter niet dat hij niets te bieden had op vlak van hiphop. De 29 jaar oude beatmaker roept met passie zijn persoonlijke helden Gang Starr, Wu-Tang, Mobb Deep, M.O.P., Nas en Black Moon - op aan het begin van de jaren 90, een periode die, volgens hem, leven gaf aan beats en rijmen. 

 

 

Bekijk videoBekijk videoBekijk video
7367

Ras Kass

Rapper Ras Kass, geboren in Californië, verslond boeken tijdens zijn jeugd. Hij koos zijn artiestennaam ter ere van de Afrikaanse koning Ras Rass. Na het uitbrengen van enkele zelfgeproduceerde singles ontpopt Ras Kass zich als één van de meest geprezen rappers van zijn tijd en won hij prijzen voor zijn vaardigheden als songwriter. Zijn eerste album "Soul On Ice" werd uitgebracht op Priority Records in 1996. 

 

Bekijk videoBekijk video
7363

Big Pooh

Big Pooh is geen perfectionist op alle vlakken in zijn leven, maar wat muziek betreft, is dit anders. Sinds bijna tien jaar is Pooh op zoek naar perfectie. Geleid door een vastberadenheid zichzelf te overtreffen bij elke nieuwe wending blijft hij echter de meest bescheiden persoon. 

 

 

Bekijk videoBekijk video
7362

Afu-Ra

Afu-Ra, aka ‘de Giftige Taoïst’, is een hip hop artiest uit New York City en is een toegewijde student van gevechtskunsten. Op de wereld gebracht door een moeder afkomstig uit de Zuidelijke staat van Alabama en van een vader van Trinidad, was hij sinds kleins af aan verbonden met muziek dankzij zijn ouders die naar alle genres luisterden, inclusief disco, calypso, RnB, klassieke muziek, funk en soul. Zijn muziek is veelzijdig en wordt beklemtoont door opbeurende teksten. Sinds zijn debuut in 1994, heeft Afu-Ra klassieker hardcore van de Oostkust gecombineerd met gevoelige en intelligente woordspelingen die verwacht worden uit de mond van een filosoof. 

 

 

Bekijk videoBekijk videoBekijk video
7430

Azer

Azer haalt zijn inspiratie uit verscheidene muziekstijlen gaande van hiphop, funk en house tot elektronische muziek. Met zijn mixtapes en live sets verdiende hij reeds gastplaatsen op de radio (o.a. LDBK Radio, Beyondjazz en StuBru’s Lefto Show) en hij deed reeds support sets bij de volgende artiesten: Talib Kweli, Floating Points, Hudson Mohawke, Tokimonsta, Fakkelbrigade, Hypnotic Brass Ensemble, Baloji, Kid Sublime, … Hij is ook bekend van het All Eyes On Hip Hop concept in Gent, dat staat voor kwalitatieve hip hop met een eigenzinnige en frisse kijk.

428