All Eyes On Hip Hop: Mick Jenkins

Mick Jenkins

Jayson Jenkins (AKA Mick Jenkins) is een Amerikaanse hip hop artiest en lid van Free Nation, een hip hop collectief die creatieve geesten promoot. In 2013 kwam MJ voor het eerst aan de oppervlakte met mixtape“Trees and Truths” , die al snel een lokale hit werd door een sterk jazz-geïnspireerde productie, bijbelse allegoriëen en harde lyrics. Hij trok dan ook de aandacht van belangrijke opkomende sleutelspelers uit de hip hop scene in Chicago. Een samenwerking met Chance The Rapper en Vic Mensa, en een leuke zomerhit "Crossroad" was de volgende stap. Uiteindelijk trok hij vorig jaar ook op tour met enkele hip hop zwaargewichten als Method Man, Redman, B-Real en Joey Bada$$. Na de zomer gaat hij Europa veroveren en komt nieuwe EP "Waves" er aan. 
 

Bekijk videoBekijk videoBekijk video
7646

The Mind

Bekijk video
7672

Stikstof

De doorleefde Brusselaars Jazz, Omar-G, Rosko & Astrofisiks maken Nederlandstalige hiphop die luistert naar de naam STIKSTOF. Het viertal speurt met een vergrootglas naar hun eigen leven, hun generatie, hun omgeving en bij voorkeur ook Brussel als microkosmos op zoek naar inspiratie voor hun songs. Met een voorliefde voor taal en een oor voor de boodschappen en instrumentals van weleer lieten ze niet zo lang geleden een gratis album op de wereld los. Live worden ze begeleid door smaakmaker Deejay Vega en hebben ze al menige Belgische zaal omgetoverd tot een broeierige zweethaard.

 

Bekijk videoBekijk videoBekijk video
7801

Azer

Azer haalt zijn inspiratie uit verscheidene muziekstijlen gaande van hiphop, funk en house tot elektronische muziek. Met zijn mixtapes en live sets verdiende hij reeds gastplaatsen op de radio (o.a. LDBK Radio, Beyondjazz en StuBru’s Lefto Show) en hij deed reeds support sets bij de volgende artiesten: Talib Kweli, Floating Points, Hudson Mohawke, Tokimonsta, Fakkelbrigade, Hypnotic Brass Ensemble, Baloji, Kid Sublime, … Hij is ook bekend van het All Eyes On Hip Hop concept in Gent, dat staat voor kwalitatieve hip hop met een eigenzinnige en frisse kijk.

428