All Eyes On Hip Hop: ODDISEE (& Good Compny)

Oddisee (& live band)

De officiële winnaar van de ITUNES Music Award 2012 Oddisee, zoon van Soedanese en Amerikaanse ouders, Amir Mohamed, geboren en getogen in Washington DC. Opgegroeid temidden van de geluiden van New Yorkse hip hop en zijn vader die Oud, Go-Go en gospel speelde, heeft Amir zijn eerste stappen als MC producent gezet in de analoge studio in de kelder van zijn legendarische buurman, Garry Shider (Parliament Funckadelic). Oddisee heeft al gewerkt met The Roots, geproduceerd voor Freeway, Jazzy Jeff, Little Brother, De La Soul & Nikki Jean, en toonde zijn talent als MC op de productie van Flying Lotus, Hudson Mohawke, Onra en meer. Zijn debuutalbum “People Hear What They See” is een hoogtepunt van de dualiteit van zijn eigen ervaringen, van DC’s interne politiek tot de derde wereld strijd, de lijn tussen liefde en egoïsme, en het persoonlijke conflict tussen zelfsabotage en vooruitgang, ingesteld op een achtergrond van ingewikkelde drums, weelderige instrumentatie, en zielroerende harmonieën. Oddisee’s muziek is doordrenkt met liefde, eerlijkheid en onbaatzuchtigheid. In een landschap overspoeld door abstracte verwennerij en oppervlakkige trendjagers, heeft de Prince George’s County, Maryland artiest “The Good Fight" gemaakt, een schijf die u eraan herinnerd dat muziek voor hip hop komt.   

Bekijk videoBekijk video
7487

Pink Oculus

Pink Oculus zorgde voor een muzikale storm in de Nederlandse muziek scene. Haar eerste single 'Sweat' gaf haar internationale TV aandacht (De Wereld Draait Door) en veel radio air play: van soul/jazz station Radio 6 tot 3FM, één van de grootste radio stations in Nederland.

Het bijzondere aan Pink Oculus is haar solide live performance samen met haar band Badjekkah (Gino Cochise en Mano Yeah). Het succes van de eerste single gecombineerd met haar sterke performance zorgde voor een enorme impact op het Eurosonic Noorderslag festival. Ondertussen is iedereen gretig aan het afwachten voor nieuwe releases en een album. Haar eerste single 'Sweat' zorgde, tijdens het festival seizoen, alvast al voor heel wat performances in Nederland. 

 

 

 

Bekijk video
7552

Grey

MC/producer uit Antwerpen.

Bekijk videoBekijk video
7554
Met dank aan: