Blockhead / Dj Cam

Blockhead

Blockhead (aka Tony Simon) is een van de meest bekende artiesten op het Ninja Tune-label. Zijn handelsmerk? Instrumentale hiphop. Deze NewYorkse underground beat-maestro heeft ondertussen al een vijftal hooggeprezen full albums op zijn conto en tourde de wereld rond met artiesten als Bonobo, Amon Tobin, Kid Koala en Coldcut. Ook werkte hij nauw samen met artiesten als Aesop Rock van Rhymesayers, Cage, Hangar 18, Open Mike Eagle en Murs. Zijn laatste album Bells And Whistles kwam uit eind 2014.

Bekijk videoBekijk video
141

DJ Cam

DJ Cam kan beschouwd worden als een pijler in de ontwikkeling van de abstracte hip-hop. Met albums zoals "Substance" (1996), heeft hij zo goed als de electronische muziek heruitgevonden. Zijn sonisch palet gaat van jazz tot gangsta rap. Dj Cam kwam dook in de wereld van de elektronische muziek na het ontdekken van DJ Premier. Sindsdien is hij een icoon van zijn eigen genre geworden. 

Bekijk videoBekijk video
7193

Turtle Master

Turtlemaster is een multidisciplinaire artiest uit Namen. Toen hij in 1988 zijn eerste stappen zette in de breakdance en graffiti heeft dit hem naar zijn passie voor funk en hiphop geleid. Deze passie houdt hem nu nog steeds bezig. In 2003 ontdekte hij MAO en begon hij zijn eigen beats te maken, in het begin enkel voor zijn eigen breakdance-shows, maar later ook voor verschillende MC's uit Namen en omstreken. Doorheen de jaren heeft hij zijn muziek verrijkt met verschillende invloeden uit verschillende genres, maar zijn hoofdwapen blijft de groove (it's a b-boy thing right). Verwacht van Turtle Master maar een zeer veelzijdige set met een stevige portie humor. Turtle Master is hiernaast ook party promotor, DJ en producer bij the Crewstacé collective en lid van Zulu Nation: Belgian Chapter, we zullen dus zeker nog van hem horen!

 

Bekijk videoBekijk video
7248