The Bug (live) / Teebs / Jeremiah Jae (Soundwave Festival - launch party)

The Bug (ft. Flowdan)

The Bug is de voornaamste alias van producer Kevin Martin die over de jaren heen, en nog steeds ook bekend staat als...King Midas Sound, Pressure, Ladybug, de man achter Pathological Records, producties/samenwerkingen met noise-jazz collectief 16-17, Pete “Sonic Boom” Kemper’s E.A.R projecten, John Zorn, Kevin Shields, El-P, en Anti Pop Consortium, om er maar een paar te noemen. Hij was ook diegene met remixes voor Grace Jones, Thom Yorke, Jon Spencer Blues Explosion, Primal Scream, Einsturzende Neubauten, Stina Nordenstam, Dalek, Two Fingers, Beastie Boys, etc. Hij bracht platen uit bij diverse labels als Ninja Tune, Virgin, Rephlex, Position Chrome/Mille Plateaux, Word Sound, Hyperdub, City Slang, Tigerbeat 6, Grand Royal…Het toont aan dat we te maken hebben met een ongelofelijke muzikale overlever.  

Bekijk videoBekijk videoBekijk video
541

Teebs

Mtendere Mandowa, beter bekend als de LA-based producer/beeldend kunstenaar Teebs, heeft in enkele jaren tijd een lange weg afgelegd. Sinds zijn debuut album Ardour in 2010 is hij verbonden aan het invloedrijke label Brainfeeder. Omwille van zijn eclectische en electronische stijl die beschreven wordt als "beat"-music,  wordt hij vaak in één adem genoemd met labelmates als Flying Lotus en The Gaslamp Killer. In april 2014 zal zijn tweede full-length E S T A R A uitkomen, opnieuw op Brainfeeder.

Bekijk videoBekijk video
543

Jeremiah Jae

Jeremiah Jae is een visuele artiest, muzikant, producer en mc. Zijn debuut album 'Raw Money Raps' werd gereleased op Brainfeeder, en de man werd hiermee de 1ste rapper op het hippe label van Flying Lotus (Brainfeeder). Hij bracht vorig jaar nog een mixtape 'Bad Jokes' uit, en kondigde kort erna aan dat hij verhuisde naar het Engelse Warp records.

Bekijk videoBekijk videoBekijk video
545

Dr. Kwest

Dr. Kwest is een muzikant , dj, poëet en mc uit Brussel en hij is de stichter van Futuristik Soul Collective. Geïnspireerd door Sun Ra en vele anderen, begon hij in 2006 zijn carrière. Hij zal ons onophoudelijk beats voorschotelen.

601