Café Quartier XXL: Orchestre National De Barbés

Café Quartier XXL

Molenbeek! Een culturele en artistieke melting pot, een jonge en dynamische buurt in volle actie en transitie. Het wijkcafé Café Quartier is een ontmoetingsplek, waar (jong) talent, ideeën en buurtinitiatieven een podium krijgen.

Met Café Quartier XXL lanceren we een nieuw concept binnen ons aanbod. We willen het VK profiel uitbreiden. Cross-over in de zaal, op het podium en in de muziek, is het uitgangspunt. Op het podium kan je bands aan het werk zien die het midden houden tussen wereldmuziek en underground. Kortom deze mix van hedendaagse Maghreb muziek zal zorgen voor een echte Molenbeekse beleving!

 

 

7780

Orchestre National De Barbés

Barbés is een stukje Afrika gelegen in het hartje van Parijs, aan de voet van de Sacre Coeur. Hier richtte de Algerijnse bassist en componist Youcef Boukella in 1996 het Orchestre National de Barbés op. Hun muziek brengt je in no-time langs een dozijn genres en geluiden, waaronder rai, kabyle, tuareg, gnawa, chaabi, reggae, rock, jazz en roots, met daar bovenop een universeel pop-sausje. Le Monde beschrijft het Orchestre dan ook volledig terecht als "energiek, direct en zonder bullshit." Hun tour staat in het teken van 20 jaar ONB en zal muziek bevatten uit de volledige carrière van de groep.

Bekijk videoBekijk videoBekijk videoBekijk video
7907

Orchestre National d'Averroës

Orchestre Averroës geboren is geboren in de Maritimewijk in Molenbeek na een ontmoeting tussen Rachid Zaidi en Hassan Rahali.  Het is een groep met artiesten van de eerste generatie Marokkaanse Brusselaars die het rijke Marokkaans muzikaal erfgoed willen meegeven aan de jongere generatie.  Verwacht een bruisende mix van klassiek, gnawa, chaabi, Atlas, Amazigh, Issawa.  
 

7950