Café Quartier XXL: Terakaft + Mdou Moctar

Café Quartier XXL

Molenbeek! Een culturele en artistieke melting pot, een jonge en dynamische buurt in volle actie en transitie. Het wijkcafé Café Quartier is een ontmoetingsplek, waar (jong) talent, ideeën en buurtinitiatieven een podium krijgen.

Met Café Quartier XXL lanceren we een nieuw concept binnen ons aanbod. We willen het VK profiel uitbreiden. Cross-over in de zaal, op het podium en in de muziek, is het uitgangspunt. Op het podium kan je bands aan het werk zien die het midden houden tussen wereldmuziek en underground. Kortom deze mix van hedendaagse Maghreb muziek zal zorgen voor een echte Molenbeekse beleving!

 

 

7780

Terakaft

De Tuareg band Terakaft uit Mali wordt algemeen beschouwd als pioniers van de desert rock. Geen enkele andere band staat dichter bij Tinariwen dan Terakaft (vertaald: de caravan). Het vijfde album van Terakaft, 'Alone', is deels opgenomen in de bekende Real World Studios en geproduceerd door de Britse producer Justin Adams (ook bekend van Robert Plant, Tinariwen en Juldeh Camara).

Bekijk videoBekijk videoBekijk video
7775

Mdou Moctar

Binnen de drukbevolkte scene van de Tuareg gitaristen weet Mdou Moctar zich toch te onderscheiden van de rest. Hij is een van de weinige echt originele singer/songwriters die durft te experimenteren en de grenzen van het genre op te zoeken. Zijn onconventionele stijl heeft hem veel appreciatie opgeleverd, zowel in zijn thuisland Niger als in het buitenland. 

In 2013 bracht Moctar zijn eerste internationale album uit, getiteld "Afelane", gevuld met rauwe livesessies opgenomen in zijn geboortestad Abalak.  Momenteel werkt hij mee aan de eerste film ooit gesproken in de oorspronkelijke taal van de Toeareg, een fictief verhaal over de moeilijk weg naar naar succes van een jonge Nigeriaanse gitarist. 

Bekijk videoBekijk video
7772