The Flatbush Zombies / The underachievers

Flatbush Zombies

Flatbush Zombies is een Amerikaans hip hop trio uit Brooklyn bestaande uit de rappers Meechy Darko, Zombie Juice en Erick "Arc" Elliott. Sinds het trio in 2010 haar eerste stappen zette in de Amerikaanse rapgame worden ze vaak in één adem genoemd met The Underachievers en andere Brooklyn-based rappers zoals Joey Bada$$ en het Pro Era collectief. Samen maken ze deel uit van Beast Coast, een East Coast hip hop beweging die de oostkust van de VS opnieuw op de kaart kon plaatsen. Flatbush Zombies kon al samenwerken met ondermeer Action Bronson, Danny Brown, A$AP Mob en Juicy J, maar sinds het najaar van 2014 vormen ze samen met The Underachievers het project Clockwork Indigo. Na het verschijnen van hun EP is het nu tijd voor The Electric Koolade Experience, een internationale tournee die hen ook naar de VK brengt! 

 

 

Bekijk videoBekijk video
902

The Underachievers

Sinds 2011 vormen de Amerikaanse East Coast rappers AKTHESAVIOR en Issa Gold het hip hop duo The Underachievers. Ze werden snel opgenomen op het Brainfeeder label van de legendarische Flying Lotus en brachten de twee bejubelde mixtapes Indigoism en Lords of Flatbush uit. Samen met mede-Brooklyn rappers Flatbush Zombies, Joey Bada$$ en het Pro Era collectief maken ze deel uit van het collectief Beast Coast.

Hun nieuw album - "Renaissance" (2017) - is een verzameling van alle muzikale wegen die ze de afgelopen jaren bewandeld hebben, waarin Issa Gold en AK de typische New York sound combineren met doordachte, conceptuele thema's die tot de verbeelding blijven spreken.

Bekijk videoBekijk video
903

DVTCH NORRIS

Als vaste gast bij labelgenote Coely toerde DVTCH NORRIS doorheen heel Europa, en opende hij shows voor Method Man, J Cole, The Underachievers, Flatbush Zombies, Rejjie Snow en Chance The Rapper. Met z’n nieuwe zomerbanger ‘Playground’ is DVTCH helemaal klaar om uit de schaduw van deze monumenten te treden, en deze zomer alle nationale playlists te domineren.

 

Bekijk videoBekijk video
920