FREDDIE MCGREGOR & LUCIANO

FREDDIE MCGREGOR

Na een vijftigjarige carrière en meer dan dertig albums op zijn naam groeide Freddy McGregor uit tot een van de steunpilaren van de reggae scene. Zijn solo debuut Bobby Babylon begin jaren '80 was meteen een succes en een jaar later zette zijn hitsingle Big Ship de poorten open naar internationaal succes. Sindsdien releaste de Jamaicaanse artiest, bekend is om zijn soulvolle stijl, het ene succesalbum na het andere en in 2002 haalde hij zelfs een Grammy nominatie binnen voor zijn LP Anything Goes. Sinds vorig jaar ligt zijn nieuw werk True To My Roots in de rekken. 

Bekijk videoBekijk video
8506

Luciano

Met zijn LP Where There Is Life in 1995 kroonde Luciano zichzelf tot een van de belangrijkste reggae zangers in decennia en de grootste hoop voor roots reggae in een tijdperk gedomineerd door dancehall. De Jamaicaanse artiest, geprezen voor zijn spirituele en humane boodschap, combineert zijn liefde voor god met een soulvolle mix van rock en r 'n b getinte reggae. Tijdens zijn jarenlange carrière werkte hij onder andere al samen met legendarische artiesten als Baaba Maal, Sizzla en Buju Banton. Zijn laatste album Zion Awake haalde een Grammy nominatie binnen voor Best Reggae Album 2016.

Bekijk videoBekijk video
2097

Heartbeat Movement

Heartbeat Movement werd opgericht in 1996 in België (D-Town aka achtertuin van Brussel) en groeiden uit tot een sound met Ricky, Youthman, Skatta, Nesta en JR. Vybz. In 2012 hebben nieuwe jonge en getalenteerde leden de groep versterkt : Nick, Gassa, Simon, Maddict en Thomas vertegenwoordigen Heartbeat Movement in de toekomst naast de veteranen. Ze organiseren sinds 2004 het beroemde reggae/dancehall feestje, Joyride, waar ze met Beljam Finest optreden en zijn daarbij mede-organisator van de gratis zomer reggaefestival reggaebox. De groep won een soundclash in Doornik en nam deel aan Beljam cup clash in 2011 en Gold Rush clash in 2013, en houden zo de clashcultuur levend. Ze speelden reeds op grote podia zoals Couleur Café, tweemaal op Reggae Geel en tenslotte op Roepaen Festival.

 

 

491