The Gaslamp Killer

The Gaslamp Killer

The Gaslamp Killer is een alternative hip hop producer, dj, promotor en curator uit Los Angeles. Het is een buitengewone artiest en mens, en trekt met zijn onwaarschijnlijke energie achter de draaitafels het live gehalte naar een hoger onovertroffen niveau. Hij wordt ook vaak geassocieerd met Brainfeeder Records van Flying Lotus, waar hij tegenwoordig ook onderdak heeft gevonden. Zijn baanbrekende attitude bracht hem ondertussen naar alle uithoeken van de wereld: van Pitch in Amsterdam, Sonar in Barcelona, tot Austin Psych Fest, en van Roskilde in Denemarken tot Coachella. Thuis kan hij terugvallen op een collectie van meer dan 13.000 platen, en dit vertaalt zich dan in ongecontroleerde en onvoorspelbare sets: traditionele genres als rock worden gemixed met extreme hip hop en zware electronische beats, afgewisseld met de meest obscure en bizarre nummers. 

Bekijk videoBekijk videoBekijk video
731

Ltgl

Ashley Morgan is ondanks zijn jonge leeftijd een begenadigd beatkunstenaar. Vooral de manier waarop hij dromerige piano riffs met ruwere trap en hip hop samples tot een consistent geheel weet te smeden, is straf voor een snotaap van slechts 19 lentes jong.  Het ene moment katapulteert LTGL je met zijn broze hip hop-trap naar de meest desolate uithoeken van de Scandinavische taiga en op een ander moment komt hij aandraven met balorige trap die niet zou misstaan in een TNGHT set. Van veelzijdigheid gesproken.  

Ondertussen werd hij opgepikt door oa Lefto, TLP, Stubru Select en Tangram. Hij speelde het voorprogramma van The Gaslamp Killer en dropt sindsdien regelmatig eigen nummers en remixen op het net.

Bekijk video
517