High Tone

High Tone

High Tone is een vijfkoppige dub band uit het Franse Lyon. Sinds hun oprichting in 1997 is de band een belangrijke naam binnen de Franse dub scene, samen met bands als Brain Damage Sound System, Kaly Live Dub en Le Peuple de l'Herbe. Hun muziek wordt beïnvloed door diverse genres en stijlen: van drum 'n bass, ambient, trance tot vintage dub artiesten als King Tubby of Lee "Scractch" Perry. Na enkele zelf geproduceerde EP's, tekende de band bij het label Jarring Effects. Hun zesde studio album, getiteld Ekphrön, kwam uit in maart 2014. In mei 2015 verscheen ook de nieuwe EP Ghost Track.

Bekijk videoBekijk videoBekijk video
7655

Wonky Clock

Het Brusselse duo Wonky Clock heeft een simpel objectief: ze kiezen een klassiek stuk, voegen er snuifjes electronica aan toe en reproduceren het resultaat op hun optredens. Live brengt het duo (dwarsfluit / laptop) een eigenzinnig muzikaal universum dat varieert tussen dub, oldschool hiphop en de geraffineerde pracht van de Belle Epoque.

Bekijk videoBekijk video
7676

Nö-mad

Na een muzikale carrière als drummer bij experimentele dubgroepen als La Dk Dance en Audio Pirate, startte Gauthier Droulez in 2015 met een nieuw solo-project, genaamd nö-mad. Geïnspireerd door muziek uit alle tijden en windstreken, probeert nö-mad een mix te bieden tussen traditie en vernieuwing, akoestisch en elektronisch. Verwacht een gezellige mengelmoes van dub, electronica, hip-hop en trip-hop.  

7678