Johnny Clarke - geannuleerd

Johnny Clarke GEANNULEERD

Het concert van Johnny Clarke op 2 April in de VK is geannuleerd.
Het management van de artiest deelde ons zopas mee dat Johnny Clarke geen Schengen-visa heeft verkregen om België te betreden, en dit ondanks het naleven van de gebruikelijke procedure. De recente gebeurtenissen en de huidige veiligheidsmaatregelen hebben de ambassades ertoe aangezet om uitzonderlijke maatregelen te nemen. Op dit moment wordt er gezocht naar een nieuwe datum. We houden u op de hoogte. Alle aangekochte tickets worden ondertussen terugbetaald aan het desbetreffende voorverkooppunt. Excuses voor het ongemak. 

8082

Johnny Clarke - geannuleerd

Met Johnny Clarke komt een legende van de Roots Reggae naar Brussel. In het midden van de jaren '1970 stond Clarke mee in de frontlinie tijdens de 'Golden Era' van de Jamaicaanse Roots Reggae. Even later was hij zelfs de meest gedraaide artiest in heel Jamaica, een land waar populariteit nooit gemakkelijk te verdienen is. Clarke werd in zijn thuisland maar liefst vijf keer genomineerd voor de titel van beste zanger. Zowel lovesongs als klassieke Roots Reggae, Johnny Clarke heeft alles perfect onder de knie en brengt zijn materiaal met een ongeëvenaarde combinatie van techniek en passie.

Bekijk videoBekijk videoBekijk video
2285

Heights Meditation

Een groep muzikanten, die een enorme passie hebben om muziek te maken, daarvan enorm genieten en het publiek hiervan deelgenoot willen maken. Dat is wat drummer Risty Collins voor ogen had bij zijn initiatief voor de band in 2009. Risty had al in verschillende bands gespeeld, maar wilde die echte 'exciting reggae'. Zo kwam hij op het idee om een eigen band op te richten. Hij benaderde zijn goede vriend 'Murl' die als bassist ook in verschillende bands had gespeeld en ze bleken op dat moment dezelfde muzikale visie te delen. Muziek moet ontroeren en vervoeren, het moet rust kunnen geven, het moet je meenemen naar hogere sferen. Simpelweg HeightsMeditation dus.

Met deze bandnaam en na de auditie van Danny, breidde de band zich snel uit. Hedendaags bestaat HeightsMeditation uit Danny Otten (zang), Otty Rankin (zang), Leo Tan (zang), Risty Collins (drums), Robert Fleminks (gitaar), Frits Panday (toetsen), Jerrey van Gunter ( toetsen) en 'Murl' Hoefdraad (bas) en spelen er regelmatig gastmuzikanten mee. Naast dat zij als vrienden een sterke binding hebben op persoonlijk vlak, is er in deze samenstelling ook de juiste muzikale balans tijdens de optredens. Zo speelt de band een mix van uptempo en mellow, van oud en nieuw. Met eigen (reggae) nummers als 'Princess' en 'From far' maar ook klassiekers als 'Pale Moonlight' of 'Never let me go', weet de band bij elk optreden het publiek mee te nemen op hun muzikale reis en de liefde voor muziek over te brengen op de toehoorders.

Een optreden is dan ook pas geslaagd als er door HeightsMeditation een optimale muzikale sfeer is gecreëerd en het publiek helemaal is opgegaan in de muziek. Dat de bandleden dit kunnen, hebben ze bewezen tijdens verschillende optredens in het land op festivals en diverse poppodia zoals Patronaat, Tivoli, etc... Met de liefde voor reggae als overeenkomst maar ook geïnspireerd door muziek uit alle uithoeken, staat er met deze band een echte vriendengroep op het podium, bestaand uit serieuze en ervaren musici. HeightsMeditation staat voor kwaliteit en maakt van elk optreden iets bijzonders. Hun CD “The System” is voor elke liefhebber van deze muziekgenre dan ook een aanrader!

 

8069

Heartbeat Movement

Heartbeat Movement werd opgericht in 1996 in België (D-Town aka achtertuin van Brussel) en groeiden uit tot een sound met Ricky, Youthman, Skatta, Nesta en JR. Vybz. In 2012 hebben nieuwe jonge en getalenteerde leden de groep versterkt : Nick, Gassa, Simon, Maddict en Thomas vertegenwoordigen Heartbeat Movement in de toekomst naast de veteranen. Ze organiseren sinds 2004 het beroemde reggae/dancehall feestje, Joyride, waar ze met Beljam Finest optreden en zijn daarbij mede-organisator van de gratis zomer reggaefestival reggaebox. De groep won een soundclash in Doornik en nam deel aan Beljam cup clash in 2011 en Gold Rush clash in 2013, en houden zo de clashcultuur levend. Ze speelden reeds op grote podia zoals Couleur Café, tweemaal op Reggae Geel en tenslotte op Roepaen Festival.

 

 

491