Keith & Tex

Keith & Tex

Keith & Tex and Steadytones

Keith Rowe en Tex Dixon, beter gekend als Keith & Tex, zijn niet heel lang actief geweest (1967-1970) toen ze hun muzikale carrière startten, volop in het Jamaicaanse rocksteady tijdperk. Nochtans zijn bijna al hun nummers klassiekers van het genre geworden en zijn talloze keren gecovered of geadapteerd geweest. Ook al bent u niet de meest gedreven reggae fanaat, u hebt waarschijnlijk al van “Stop that train” of “Tonight” gehoord die ze als tieners in 1967 opgenomen hebben. Sinds 2013 werken ze weer samen en componeren ze weer muziek. Ze hebben twee nieuwe albums uitgebracht in een pure rocksteady stijl zoals enkel zij dat kunnen. Mis hun allereerste optreden in Brussel zeker niet !

Het is twee jaar geleden sinds the Steadytones hun album “Heavy Impact” uitbrachten en ze door bijna heel Europa succesvol optraden. Je kan zeggen dat ze hun waarde bewezen hebben als backing band voor heel wat vintage reggae artiesten en hun “explosieve reggay” sound ver over de Duitse grens gebracht hebben. Na intensieve samenwerkingen met zeer invloedrijke zangers van het genre zoals Stranger Cole of Doreen Shaffer heeft de groep een eigen stijl ontwikkeld. Het is een vijfkoppig ritmemonster samengesteld uit drums, een basgitaar, twee gitaren en adembenemend en explosief orgelgebrul en wordt geleid door 3 mannelijke stemmen op de wijze van de klassieke rocksteady trio's. De nerveuze funky en early reggae grooves in combinatie met het karakteristiek gitaarspel en wat meer soul-achtige elementen brengen je terug naar de muzikale era van de jaren 60. 

Keith & Tex
Bekijk videoBekijk videoBekijk video
8891

Flying Platane Circus

De Flying Platane Circus is een beest met meerdere hoofden. Organisatie van optredens, tourmanagers, kleinschalige muziek distributie en het niet te verwaarlozen selecteren voor sound systems. Alle ogen van het beest hebben hun blik op het zelfde gericht : SKA van de funderingen uit rythm and blues tot zielvolle roots reggae of de zwaarste punk. Sinds 2005, staat Flying Platane voor Skank'n'Roll.

8894