La Raiz

La Raiz

La Raíz is een Spaanse Fusion Ska, Reggae, Rock, Hip Hop groep afkomstig uit Gandía (Valencia), opgericht in 2003. Na vele successen sinds hun ontstaan organiseren ze hun eerste Europese tour naar aanleiding van hun nieuwste CD “Entre Poetas y Presos", waaraan ze de laatste 2 jaar gewerkt hebben.

8074

OPMOC

OPMOC is een Brusselse groep die bestaat uit 6 muzikanten. Het gebruik maken van saxofonen, trompet, bas en keyboard zorgt ervoor dat hun muziek grenzen doorbreekt met een gevarieerde mix van funk, reggae, punk, hip-hop en salsa.

OPMOC is meer dan een groep, het is een team. Deze 6 muzikanten, tussen 24 en 28 jaar, zijn hechte vrienden die elkaar perfect aanvullen op het podium en hierdoor voor een compleet plaatje zorgen. Ze maken geen onderscheid tussen een frontman en back-up maar functioneren als een geheel, een levende organisme.

Het eindresultaat is dan ook indrukwekkend, zowel door de sfeer en energie die ontstaat op het podium als door de samenhang verwerkt in een heerlijke mix van funk, hip-hop, reggae, punk, salsa, ska maar ook dub jazz en slam. Het heeft geen zin om een label te plakken op hun stijl: hun verfrissende, originele en geheel organische sound spreekt voor zich.

Met Maxime Van Eerdewegh (drum), Antoine Lafontaine (vocals en trompet), Bruno Borsuon (alto sax), Jacob Miller (vocals en bas), Jeroen Capens (tenor sax) en Martin Salemi (keyboard) hebben ze reeds meer dan 100 concerten achter de rug, waarvan ook op de grootste Belgische festivalpodia en landen zoals Spanje, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Kroatië... Ze spelen ook vaak akoestisch in de straten van Brussel maar ook in Mexico, Belize, Guatemala, Frankrijk en Spanje.

Bekijk video
8077