Mukambo's Afro-Groove Sessions: London Afrobeat Collective

London Afrobeat Collection

Als, zoals de grote Fela Kuti het ooit zo treffend zei,  muziek een wapen is,  dan hul je je best in een harnas om aan de muzikale macht van London Afrobeat Collective te kunnen weerstaan.  LAC is een pletwals, een gepolitiseerde feestmachine die de geest van de Afrobeat opwekt met pompende ritmes waarop je onmogelijk stil kunt blijven staan.   Ze blijven dicht bij de originele muziek van Fela, maar voegen rauwe funk, Latin en zelfs dubstep toe aan de mix.   LAC verdiende zijn sporen als live band in de Londense scene.  Na het verschijnen van hun debuut regende het internationale boekingen en groeide hun live reputatie exponentieel.  Hun tweede album, 'Food Chain' (2016) bewijst het songwriterschap van de groep: met bewuste teksten, dansbare grooves en gedurfde blazers blijven ze dicht bij de ziel van de Afrobeat en kijken ze tegelijk naar de toekomst van het genre.  'Food Chain' bevestigt London Afrobeat Collectives reputatie als één van de meest opwindende en originele bands in de UK vandaag.  

 

Bekijk videoBekijk video
8919

Tangawissi

Tangawissi is een pittige drank op basis van gember et kola noten, maar het is ook de naam van een Brusselse pittige band die pittige muziek maakt. Denk: afro-beat, ska, rumba, funk, roots reggae en jazz.

In 2004 werd Tangawissi opgericht als quartet (bas, percussie, saxofoon, gitaar) en evolueerde doorheen de jaren tot een zeven-koppige band met talrijke invloeden. Ze zingen in het Ewondo, Frans of Engels.

Bekijk video
9035