NiXiE'S x VK: Zoë Mc Pherson's String Figures + Rattle

Zoë Mc Pherson

Als fanatieke reiziger zoekt Zoë constant de ruimte tussen natuurlijke tegenstellingen: organisch versus elektronisch, folk versus futurisme, dansbaar versus experimenteel, authentiek versus tijdelijk. Haar jarenlange antropologische studie in Inuit-cultuur en Koerdisch feminisme leidde tot de polyvalente creatie "String Figures", een 7-delig audivisueel album, gecombineerd met conceptuele live performances. Wees welkom op de releaseshow van een experimenteel hoogstandje.

9297

Rattle

Drums, drums en nog eens drums, gemengd met een ijl laagje vocale harmonieën om de vertering te bevorderen: dit is Rattle. Katharina Eira Brown (Kogozuma) en Theresa Wrigley (Fists) experimenteren met melodie, en weven post punk, minimalism en experimental rock in een hypnotiserend en verrassend dansbaar patroon van polyritmische percussie. Hun debuutalbum leverde hen support acts op voor gevestigde waarden als Animal Collective, The Julie Ruin en Protomartyr. Met een tweede release onder de arm is Rattle klaar voor het trapje hoger in de muzikale hiërarchie.

Bekijk videoBekijk video
9294

Anapepita

Via een relaxte vinyl-set neemt de Venezolaanse Brusselaar Anapepita je mee op een exotische ontdekkingsreis door de nog ongerepte Zuid-Amerkaanse muziekjungle.

9302

NiXiE

Karolien Polenus, aka NiXiE, is een Brusselse muziekpromotor slash DJ. Haar jarenlange ervaring in het Belgische nachtleven maakt van NiXiE de onontbeerlijke shakel tussen het beruchte alternatieve circuit en de obscure underground.

9299