PUUR BELGE: Convok x Mistral (#Haschtag) + DVTCH NORRIS + De Rand + Jay MNG + END OF THE WEAK (MC COMPETITION)

Convok x Mistral (#Haschtag)

We praten al een hele tijd vol lof over de nieuwe Belgische hiphopscene, maar we vergeten nooit wie ons zo ver heeft gebracht. Met meer dan 10 jaar in de business heeft MC/producer Convok ontelbare deuren geopend en wegen geëffend voor onze vaderlandse MC’s. Na zijn werk bij het undergroundcollectief ‘Ultime Team’ ging Convok zijn eigen weg op. Samen met MC Mistral maakte hij de dé Brusselse eindejaars-EP van 2017. Onder de naam '#Haschtag' leggen ze de Brusselse onderwereld bloot via hun beats en bars. En ja, die is ruwer dan schuurpapier.

Bekijk videoBekijk video
9039

DVTCH NORRIS

Als vaste gast bij labelgenote Coely toerde DVTCH NORRIS doorheen heel Europa, en opende hij shows voor Method Man, J Cole, The Underachievers, Flatbush Zombies, Rejjie Snow en Chance The Rapper. Met z’n nieuwe zomerbanger ‘Playground’ is DVTCH helemaal klaar om uit de schaduw van deze monumenten te treden, en deze zomer alle nationale playlists te domineren.

 

Bekijk videoBekijk video
920

De Rand

De Rand is het resultaat van de fusie van de hiphopcollectieven De Brigade en Kanaal 3, beide begonnen in Halle, aka de rand van BrusselDe kracht van hun songs ligt volgens hen in de zware zelfgeproduceerde beats en hun maatschappelijke en tegelijk humor-geladen lyrics. Bereid je voor op een energieke bende die de zaal in vuur en vlam zet!

Bekijk videoBekijk video
9205
photo by Lara Fromont

Jay MNG

Wa weet ge van die boy Jay?

Met de hardste freestyles op Frontal Radio (BRUZZ) en Lowkey (Xlair), en als finalist van De Nieuwe Lichting 2018 met zijn track ‘Op de Maan’, is Jay MNG de voorloper van een nieuwe generatie Brusselse MC’s. Moest de VK werken met een Artist in Residence, dan zou het deze jonge ket wel zijn.

 

photo by Lara Fromont
Bekijk videoBekijk video
8793