PUUR BELGE: Six o' clock gang

Six o' clock gang

Six o' clock is een hip hop collectief van 13 jonge getalenteerde rappers, zowel Franstalige als Nederlandstalige, die op het punt staan om de Belgische hip hop scene te veroveren.

9071

Convok x Mistral (#Haschtag)

We praten al een hele tijd vol lof over de nieuwe Belgische hiphopscene, maar we vergeten nooit wie ons zo ver heeft gebracht. Met meer dan 10 jaar in de business heeft MC/producer Convok ontelbare deuren geopend en wegen geëffend voor onze vaderlandse MC’s. Na zijn werk bij het undergroundcollectief ‘Ultime Team’ ging Convok zijn eigen weg op. Samen met MC Mistral maakte hij de dé Brusselse eindejaars-EP van 2017. Onder de naam '#Haschtag' leggen ze de Brusselse onderwereld bloot via hun beats en bars. En ja, die is ruwer dan schuurpapier.

Bekijk videoBekijk video
9039

Phasm

Phasm "l'insecte" is een muzikale duizendpoot: geluidsman, beatmaker en MC. 

Bekijk video
9042

Berrykrimi

Berrykrimi brengt moody hip hop met veel ziel en inhoud. Jazzy instrumentals zijn het perfecte decor voor de diepe en boeiende lyrics over de maatschappij, over Brussel en soms ook gewoon over jonkos. 

Bekijk videoBekijk video
8334

Hesytap Squad

Veelbelovend hip hop duo uit Luik / Brussel.

Bekijk video
9043

Lord Gasmique

Amper volwassen, en toch de donkerste, meest surreële rapper uit de Brusselse hiphopscene.

Bekijk video
9048

Yogen

Yogen is een MC die met diepzinnige teksten reflecteert over zijn twijfels, hoop en woede.

Bekijk video
9049

Shaman

Bekijk video
9054

Soon jay

9064
photo by Lara Fromont

Jay MNG

Wa weet ge van die boy Jay?

Met de hardste freestyles op Frontal Radio (BRUZZ) en Lowkey (Xlair), en als finalist van De Nieuwe Lichting 2018 met zijn track ‘Op de Maan’, is Jay MNG de voorloper van een nieuwe generatie Brusselse MC’s. Moest de VK werken met een Artist in Residence, dan zou het deze jonge ket wel zijn.

 

photo by Lara Fromont
Bekijk videoBekijk video
8793

Elka

Bekijk video
9055

STR

Bekijk video
9058

Venlo

Bekijk video
9061

L'artriste

9067

Le 77

 Volgens Zwangere Guy dé revelatie van het afgelopen jaar en overal garant voor een vurige liveshow: het Brussels hiphopensemble Le 77 (Peet, FéléFlingue, Morgan en Rayan) zal de zaal in vuur en vlam zetten voor het optreden van de Six o’ clock gang.

Bekijk video
9135