Shadia Mansour

Shadia Mansour

Shadia Mansour is de Brits-Palestijnse first lady van Arabische hip hop. Ze zingt en rapt in het Arabisch en Engels, dikwijls over politieke situaties in het Midden Oosten.

Shadia Mansour liet zich al horen op jonge leeftijd op Palestijnse nationalistische protesten, waar ze Arabische klassiekers zong, en is nu een symbool van protest tegen het Arabisch-Israëlisch conflict, conservatisme en de onderdrukking van de vrouw. Sinds 2003 plaatst ze haar geëngageerde lyrics op meeslepende beats. Ze heeft onder andere samengewerkt met producer Johnny "Juice" Rosado (Public Enemy), Lowkey, Narcy, DAM en Logic.

Bekijk video
9019

Code Rouge feat. Arona

Code Rouge is een 33-jarige Brusselaar die in Molenbeek woont. Hij ontdekte het rappen toen hij zestien was en voor het eerst luisterde naar een plaat van 'IAM', beseffend dat rap een prachtig uitdrukkingsmiddel kan zijn en bovendien een zeer creatieve manier om met woorden te spelen. In 2008, net na de moord van Joe Holsbeeck, bracht hij zijn eerste album uit: 'For the color of our eyes'. 

 

Sindsdien stapelt Code Rouge talrijke projecten, sommige zelfs met een internationale dimensie. Hij maakte onder andere het lied 'Horizon' met Emel Mathlouthi (Tunesië) en 'Printemps' met Maya Safar (van Syrische afkomst), werkt(e) samen met de zanger Arona (Senegal) en deed een featuring op de track 'Cuba' van Sonando En La Habana (Cuba). 

Code Rouge waagt zich aan diverse muzikale sferen, maar telkens blijft de ondertoon dezelfde: een radicaal engagement en de weigering tot consensus en wat politiek correct is.

 

Bekijk video
9032

L7A9D

Mouad Belrhouate is een Molenbeekse rapper uit Casablanca (Marokko) die ijvert voor de vrijheid van meningsuiting. Na 4 geëngageerde albums, kan hij zichzelf de woordvoerder van een onderdrukte Marokkaanse jeugd noemen. Zijn laatste album "De Oukacha à Molenbeek" is volledig te beluisteren op youtube.

Bekijk video
9108