Solid Steel ft. DJ Food, Om Unit, DK

DJ Food

DJ Food is de naam van een muzikaal project met Kevin Foakes, aka Strictly Kev, als de huidige vertegenwoordiger. Het project werd opgericht in de jaren negentig door de leden van Coldcut (Matt Black & Jonathan More). Onder de naam DJ Food brachten ze enkele albums uit met loops, samples en breaks, hetgeen 'Food for DJs' moest zijn. Hun invloeden gaan breed, van hiphop en breakbeat, tot jazz, funk, latin maar ook dub, techno en ambient. Doorheen de jaren werkten er verschillende artiesten mee aan het project, waaronder ook Paul Brook en Strictly Kev. Die laatste draagt momenteel op zijn eentje de vaandel van DJ Food.

Bekijk videoBekijk video
7682

Om Unit

Om Unit is de artiestennaam van de Britse producer en DJ Jim Coles. Onder de naam 2tall vertegenwoordigde hij zijn vaderland op de DMC world DJ championships. In 2008 liet hij 2tall achter zich en begon hij onder een nieuwe naam: Om Unit. Hij werkte onder meer samen met Machinedrum, Shigeto, Lorn en vele anderen. 

Bekijk videoBekijk videoBekijk video
7689

DK

De Britse producer en Dj Darren Knott (DK) is de partner-in-crime van DJ Food. Samen brachten ze 2 albums uit in de Solid Steel mix series. Hij ging eerder al op tour met Coldcut en Kid Koala en opende zelfs voor The Prodigy.

 

Bekijk videoBekijk video
7684

Boi Mesa

Hiphop DJ uit Den Haag.

Bekijk video
7845