Talib Kweli CANCELLED

TALIB KWELI GEANNULEERD

Het concert van Talib Kweli is geannuleerd. Door omstandigheden onafhankelijk van VK concerts & Back In The Dayz gaat de show van vanavond 6 December in de VK niet door. De artiest en zijn entourage hebben hun vlucht gemist naar Brussel en kunnen er niet meer op tijd geraken. We willen ons excuseren voor dit ongemak en roepen ook iedereen op om dit bericht zo snel mogelijk te verspreiden. Alle aangekochte tickets worden uiteraard terugbetaald bij het desbetreffende VVK-punt.

961

Talib Kweli

Talib Kweli Greene (oftewel ‘de zoeker’ of ‘student van de waarheid en kennis’ in het Arabisch) is een Amerikaanse hip hop artist die bekend staat als één van de vooraanstaande rappers in de underground hip hop. Hij wordt alom geprezen, hoewel hij geen commerciële successen kende. Als jonge gast ging zijn aandacht uit naar Afrocentrische rappers als De La Soul en andere leden van de Native Tongues Posse. Hij kwam nadien ook snel in contact met Mos Def waarmee hij het goed kon vinden, en waaruit het befaamde project/album Black Star vloeide. Kweli is bij velen ook bekend door zijn sterk politiek gedachtengoed en activisme over onderwerpen als raciale stereotypes en brutaliteit bij de politie. 

Bekijk videoBekijk videoBekijk video
785

JAYENESS

  • JAYENESS is een Gents hip hop trio bestaande uit de MC's Jaja en Samoerai en DJ King D. In December 2011 bracht de groep haar eerste EP “Back 2 the Basics” uit en kon zo op heel wat erkenning rekenen van artiesten en promotors binnen maar ook buiten de hip hop scene. Momenteel werkt Jayeness aan nieuw materiaal maar hun tracks "Trip through your mind”, “The Tribe” feat. Aminah and “The Cure” zijn terug te vinden op het Phatmark Collective album "Friends, Fools & Family". 

     

     
     

 

Bekijk video
947

Azer

Azer haalt zijn inspiratie uit verscheidene muziekstijlen gaande van hiphop, funk en house tot elektronische muziek. Met zijn mixtapes en live sets verdiende hij reeds gastplaatsen op de radio (o.a. LDBK Radio, Beyondjazz en StuBru’s Lefto Show) en hij deed reeds support sets bij de volgende artiesten: Talib Kweli, Floating Points, Hudson Mohawke, Tokimonsta, Fakkelbrigade, Hypnotic Brass Ensemble, Baloji, Kid Sublime, … Hij is ook bekend van het All Eyes On Hip Hop concept in Gent, dat staat voor kwalitatieve hip hop met een eigenzinnige en frisse kijk.

428