TOKYO SOUND LAND ft. ANCHORSONG, DAISUKE TANABE, AMETSUB

ANCHORSONG

Anchorsongs liveshows zijn één en al klasse. Veel luisteraars vergelijken Anchorsongs optredens met een schilder die kunst creëert op een wit doek omdat Anchorsong vlak voor de menigte compleet nieuwe elektronische muziek maakt met enkel een MPC2500 sampler en een keyboard. Hoewel hij meestal solo optreedt, brengt hij vaak een strijkkwartet op het podium, wat zijn livesets nog betoverender maakt. Anchorsongs tweede LP Ceremonial kwam uit in januari 2016. Op deze plaat vormen traditionele en moderne klanken een rijk geweven tapijt van naar buiten gerichte melodieën. BBC 6 is alvast fan. 

Bekijk videoBekijk video
8558

DAISUKE TANABE

Daisuke Tanabe is een producer uit het Japanse Chiba. De voormalige kunstenaar woonde en werkte enkele jaren in Londen, maar heeft tegenwoordig Tokio als uitvalsbasis. Daisuke Tanabe maakte zijn muzikale intrede in de techno- en breakbeatscene, maar vond al snel zijn eigen stijl waarin hij elementen uit de hiphop, elektronica, folk en jazz met elkaar vermengt. Tijdens zijn tijd in het Verenigd Koninkrijk producete Daisuke bij Gilles Petersons bekende Brownswood label en trad hij samen op met Zero DB en andere kopstukken van de Britse breakbeatscene. Tijdens zijn liveshows combineert Daisuke Tanabe zijn ritmische instrumentale nummers met rapteksten, wat zorgt voor een bijzondere eclectische sfeer. 

Bekijk videoBekijk video
8555

AMETSUB

Ametsub is een producer uit Tokio met een fascinatie voor IJsland en de Poolcirkel. In 2012 bracht Ametsub zijn derde studioalbum All is Silence uit en kreeg hij massale respons van over de hele wereld. Ametsubs muziek kan vergeleken worden met een opeenvolging van drijvende melodieën die je meevoeren in een eindeloze reis. Dankzij Ametsubs liefde voor het Arctische, weerspiegelt zijn muziek spectaculaire landschappen en hun horizonten. Het zijn Ametsubs sterke individualisme en opmerkelijke geluidslandschap die hem onderscheiden van andere muzikanten en hem een wereldwijde fanbase opleveren. 

Bekijk videoBekijk video
8556
Met dank aan: 

This project is supported by the Great British Sasakawa Foundation (www.gbsf.org.uk)