Yemi Alade

Yemi Alade

Awardwinnende zangeres, songwriter, actrice, designer en bovenal een Nigeriaans icoon. Self-made woman Yemi Alade laat in de VK zien waarom ze overal in Afrika door honderdduizenden fans op handen wordt gedragen. Yemi's tweede album 'Mama Africa' maakte haar de nieuwe queen of afropop. Met een uiterst hitgevoelige nieuwe plaat 'Black Magic' is Yemi klaar om Europa te doen swingen.

Bekijk videoBekijk video
9284

Kode

Kode is een fenomeen in Subsahara-Afrika, met uiterst groovy R&B-hits als ‘Like Her’, ‘Good Time’, ‘One’ and ‘Ikirungo’. Deze laatstgenoemde stond maar liefst 15 weken op nummer 1 in Rwanda, en haalde ook in Oeganda en Tanzania de nationale charts. In Frankrijk en België is Kode sinds jaar en dag een vaste waarde op de warmste, zwoelste en kleurrijkste festivals.

 

Bekijk video
9382

Lisa Li

De Afro-Russische Lisa Li begon haar carrière als R&B, dancehall en hiphop-dj in het nachtleven van Moskou. Haar voorliefde voor Afrikaanse genres als Kizomba en Zouk leidde haar naar een muzikale carrièreswitch, en begon ze zelf als zangeres. Een geniale zet, zo blijkt, want haar singles worden sindsdien meegezongen van de Parijse banlieues tot diep in Ivoorkust.

 

 

Bekijk video
9385