Heights Meditation

Een groep muzikanten, die een enorme passie hebben om muziek te maken, daarvan enorm genieten en het publiek hiervan deelgenoot willen maken. Dat is wat drummer Risty Collins voor ogen had bij zijn initiatief voor de band in 2009. Risty had al in verschillende bands gespeeld, maar wilde die echte 'exciting reggae'. Zo kwam hij op het idee om een eigen band op te richten. Hij benaderde zijn goede vriend 'Murl' die als bassist ook in verschillende bands had gespeeld en ze bleken op dat moment dezelfde muzikale visie te delen. Muziek moet ontroeren en vervoeren, het moet rust kunnen geven, het moet je meenemen naar hogere sferen. Simpelweg HeightsMeditation dus.

Met deze bandnaam en na de auditie van Danny, breidde de band zich snel uit. Hedendaags bestaat HeightsMeditation uit Danny Otten (zang), Otty Rankin (zang), Leo Tan (zang), Risty Collins (drums), Robert Fleminks (gitaar), Frits Panday (toetsen), Jerrey van Gunter ( toetsen) en 'Murl' Hoefdraad (bas) en spelen er regelmatig gastmuzikanten mee. Naast dat zij als vrienden een sterke binding hebben op persoonlijk vlak, is er in deze samenstelling ook de juiste muzikale balans tijdens de optredens. Zo speelt de band een mix van uptempo en mellow, van oud en nieuw. Met eigen (reggae) nummers als 'Princess' en 'From far' maar ook klassiekers als 'Pale Moonlight' of 'Never let me go', weet de band bij elk optreden het publiek mee te nemen op hun muzikale reis en de liefde voor muziek over te brengen op de toehoorders.

Een optreden is dan ook pas geslaagd als er door HeightsMeditation een optimale muzikale sfeer is gecreëerd en het publiek helemaal is opgegaan in de muziek. Dat de bandleden dit kunnen, hebben ze bewezen tijdens verschillende optredens in het land op festivals en diverse poppodia zoals Patronaat, Tivoli, etc... Met de liefde voor reggae als overeenkomst maar ook geïnspireerd door muziek uit alle uithoeken, staat er met deze band een echte vriendengroep op het podium, bestaand uit serieuze en ervaren musici. HeightsMeditation staat voor kwaliteit en maakt van elk optreden iets bijzonders. Hun CD “The System” is voor elke liefhebber van deze muziekgenre dan ook een aanrader!

 

Nederlands
Afbeeldingen: